| by Azor Matusiwa | No comments

Eigen animaties maken

We kunnen er niet omheen, visuele content is booming. Daarbij kun je denken aan foto’s, video’s, een animatie of een infographic. We zien ze allemaal op kanalen als bijvoorbeeld Facebook, Pinterest en Youtube. Maar ook zakelijk speelt visuele content steeds een grotere rol.

En dat is ook niet gek, onderzoek toont namelijk aan dat men beelden over het algemeen beter kan verdragen dan tekst. We snappen het beter, onthouden het beter en worden er sneller door overtuigd. Saaie en droge informatie over bijvoorbeeld bedrijfscijfers wordt ineens interessant en misschien zelfs wel leuk om je in te verdiepen. Allemaal omdat onze hersenen visuele informatie sneller en efficiënter verwerken dan tekst. Tot wel 60.000(!!) keer, zegt ethos3.com in een onderzoek.

Visuele content

Er bestaan verschillende vormen van visuele content. Zo kun je bijvoorbeeld een video (bewegend beeld) of een infographic (stilstaand beeld) maken. Maar sommige dingen laten zich niet goed vastleggen door de camera of zijn niet geschikt voor een infographic. Een alternatief kan dan zijn: een animatie.

Een animatie is een vorm van visuele content waar tekst en bewegend beeld samenkomen. Een animatie leent zich goed voor het uitleggen van bijvoorbeeld processen, werkwijzen en oplossingen. Op een eenvoudige manier worden deze dan inzichtelijk gemaakt.

Check voor meer informatie contentanimators.com